Wednesday, 27 May 2015

#4




Semalam aku hidup, harini aku masih lagi hidup. Esok aku mengharap untuk terus hidup. 



Ada orang dia menanti mati. Ada orang dia tatahu pun dia akan mati. Tapi apa yang pasti kita semua akan mati.



Hidup dan mati itu macam pakej gitew.  Beli satu percuma satu. Sanggup hidup then kena sanggup mati. 



Mati sepatutnya menjadi satu rebutan ramai, sebab apa ? Sebab bila kita mati kita jumpa tuhan. Semua orang sepatutnya sayang Allah kan. Tapi apa yang berlaku harini, adalah sebaliknya. Orang kata apa, mati tu last choice. 




Tipulah kalau aku cakap aku tak sabar nak mati. Tipu . Astaghfirullahala'zim. Aku malah jatuh cinta dengan dunia. Hebatnya penangan dunia ni. Act, Aku baru lepas baca momento, aku macam impressed ah dgn hamba hamba yang dapat tarbiah ni. Big clap doh. Dari jahiliah, Allah pilih jadi pendakwah. Dari sejahat jahat manusia, Allah pilih jadi sebaik baik makhluk. 


Orang jahat tak selamanya jahat bruh.

aku ada kenal sorang kawan.



Dia nak cakap jahil, bagi aku dia taklah jahil sgt pun. Tp dia kata dulu dia jahat . Aku tatau silam dia. (So abaikan) Tapi harini dia malah lebih baik daripada aku. Lebih solehah. Lebih menjaga ikhtilat. Lebih lah, subhanallah. Aku jadi malu. Sumpah malu, siapa tak malu oh. 


Aku sedang berusaha. 


Aku selalu kata , kekuatan usah ditunggu tapi harus dicari. Tapi aku yang terkapai kapai dalam mencari kekuatan itu sendiri.  Bodoh betul. 










 





Sunday, 3 May 2015

HI

new blog, so lets start write it in english.

Im not that expert, im tryin to be one, keep on jealous on others entries (yang peh peh) hmm. so support me, okay.



blurr



thats all haha. bubye new blog. so doesnt want to be sooo poyo that could make everyone soo piss off haha. so here I end my first entry , assalammualaikum.

muah ciked :*