Saturday, 22 August 2015

#6



boring dah study , hm. nak tulis sikit leh?

oke. 

Ada orang sedih bila gagal dalam peperiksaan.

Ada orang sedih bila gagal dalam persediaan.

pokoknya mereka sedih bila gagal (kok indon sih)





biasanya, golongan ni akan moody. sedih. pastu give up. (im not point to anyone, just saying k) pastu recover , then bila gagal lagi sedih lagi. biasanya macamtu. biasanya lah.


sayang kau tak sedar ke, setiap kali kau gagal, kau masih ada peluang untuk berjaya. sebab setiap kali kau jatuh, kau masih boleh bangun. unless kau jatuh then kau mati.





what im tryin to say is, semua benda duniawi kau sibuk nak sedih sedih. padahal lepas tu kau boleh je  nak fix it. then once kau berjaya, kau lupa ah dulu kau tu nangis macam taik sedihnya.


satu hal aku nak  bagitahu,  kalau kau gagal dapat A+ depan Allah nanti, there's NO A SECOND CHANCE. NO.



kau rasa ? mana lagi penting . mana ? just saying bruh (jgn terasa)




k.