Saturday, 19 December 2015

" Ketika hatimu terlalu berharap kepada seseorang, maka Allah timpakan keatasmu pedihnya sebuah pengharapan. Supaya kamu mengetahui, bahawa Allah sangat mencemburui akan hati yang berharap selain Dia. Maka Allah menghalangimu dari perkara tersebut agar kamu kembali berharap kepadaNya."


Quotes by saidina Ali radhiallahu anhu 


Bila kau dah start sedar kau mula mengharap pada selain tuhan,
Lalu kau kena kuat untuk terima peritnya pengharapan itu.

😌 manusia ni berubah, kadang satu saat pun boleh jadi setan reversible dengan malaikat. Malas nak proven dengan energy profile bagai. (Haha) cuma kau kena sedar manusia tu berubah.


Mungkin harini dia sukakan kau, esok lusa dialah musuh dalam selimut. Mungkin harini dia selalu buat kau senyum, esok lusa dialah penyebab kau maraung macam orang gila. 




Kalau kau masih mengharap pada selain tuhan, setelah kau dipermainkan.


Aku keliru, kau bingung atau bodoh.



Oh. Aku rasa kau bodoh!