Wednesday, 10 August 2016

Its eleventh august and obviously result upu dah keluar kan. I planned to further my studies in dentistry. But sadly, I didnt get it. Its okay, Im over it now. Hahaha kecewa sepuluh minit lepastu keluar tengok suicide squad. Its me though.


Sumpah kecewa gila masa tengok tu. I thought I had killed the interview. My result also meet the requirement, except for the koko I got 4/10. I dont think its a big deal. After all yang bagi rezeki tu Allah kan. I tried to think positively, there must be a reason.

You actually dont always get wht you want. Be grateful la, ada yang nak upu tapi tak dapat offer mana-mana. Ujian masing masing.



Sumpah lah rentetan tak dapat course yang aku nak ni buat aku sedar, tak semestinya bila kau highest dalam kelas ke, 4flat ke, pandai ke. Kau akan dapat apa yang kau nak, gais belum tentu. Mungkin nikmat sebelum ni buat kau jauh dari Allah. Kurang doa. Solat lambat. Over confident. Hahaha aku lahtu. Aku tak kecewa sangat sebab aku pun takde fixed ambition, dah macam lalang. Tapi tula expectation family, kawan kawan buat aku kecewa kejap kejap hahaha. Ada yang pm, 'srslah aku pun kecewa kau tk dpt medic or dentistry. Aku expect gila kau dapat' thanks  for the empathy. Now I hv learned, expect less hurt less.


Lepas bebel pepanjang aku tak bagitahu pun kan aku  dapat mana kos apa. Lol. Okay alhamdulillah aku dapat offer ke uitm puncak alam, optometry. Really am grateful tak dpt medic walaupun tak dapat dentist. Doakan aku k.



aku sebenarnya happy jugak sebab dapat belajar physic lagi. Quite excited jugaklah  nak explore bidang baru ni (bukan baru kat malaysia, tapi baru dalam skop pengetahuan aku). Adik beradik aku semua further course2 cliche eg. Medic pharmacy engineering. So aku kira special lah kekekekeke. Parents aku mcm tk suka sangat. Aku paham dorang risau aku takde peluang pekerjaan. Wuu skema gila perkataan tu. Mak aku tk habis habis dengan medic dia, abah macam kecewa bila aku bagitahu aku dapat opto. Tapelah sooner or later dorang redha lah tu.


Apa yang penting aku sambung belajar hahahaha. 



Oke stop pasal upu. boring pula typing pasal ni. Kang korang cakap aku tk redha pulak, im over it lah. Cinca cinca, siap dah beli cadar baru excited nak sambung belajar. Relevan tak tindakan tu hahaha. Lepasni kalau abah bagi duit nak beli telekung baru, kasut baru. Pastu nanti kat palam ingat nak buat bisnes nak kumpul duit beli teddy bear yang bunny long pillow pepanjang tu bebanyak buat peluk atas katil. Hahahaha tadelah nak kumpul duit guna untuk masa depan.


Sysly weh T.T nanti sem dua kena duduk luar. Dah kena pandai drive alaa takutnya. Haih. Doakan aku pandai drive cecepat huhuhuhuhu.


That it, babai assalammualaikum wbt. ;)